Адмирации, професоре!Не познавам лично генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и съдя за неговия характер само по публичните му изяви. Оставя впечатление на спокоен, овладян, интелигентен и благ човек с фин маниер на общуване.

Тази вечер по време на брифинга той нямаше нищо общо с досегашния си образ – беше гневен, категоричен и радикален.

Причината – масовото нехайство и неглижираност към изискванията за изолационен режим, дисциплина и особено към апела за отговорност не само за нашия живот, но и за живота на възрастните, на слабите и безащитни хора.

Яростта на тази невиждана напаст – коронавируса, може да бъде не само смекчена, но и победена, преборена…Но единствено чрез стоицизъм, дисциплина и самоограничение в социалните контакти.Цял ден чета “пророкуванията” на многознайковци, че предписаните мерки не трябвало да бъдат толкова рестриктивни и крайни, че икономиката също била важна и, че не трябвало да се допускат фалити, банкрути и стопански срив като цяло.

Разбира се, че никой не иска това да става, но над всичко е човешкият живот, здравето на хората. Друг приоритет не може и не трябва да има…

Браво, генерале! Адмирации, професоре!

 

Коментирай:

Сподели и Харесай:


Leave a Reply

error: Content is protected !!