Държавата се разтресе, най-силният човек хвърли оставкаПоредна оставка на силен човек в държавата виси на косъм. Според колегите от „24 часа“шефът на митниците Георги Костов е подал оставка малко преди Нова година.

Те се позовават на неофициална информация получена от няколко различни източника.

Като мотив били посочени лични причини. По процедура тя трябва да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който обаче ще съгласува решението си с премиера Бойко Борисов.

Колегите от „24 часа“ потърсиха за коментар Георги Костов, но мобилният му телефон е изключен. От пресцентъра на митниците твърдят, че официално няма депозирана оставка. Източниците на медията обаче твърдят, че оставка има, а дали ще бъде приета или не, вероятността е 50 на 50.Заради ситуацията около задържането на екоминистъра Нено Димов и последвалата му оставка се търсел вариант Костов да си отиде от митниците като бъде преместен на друга работа. Неофициално са твърди, че като подходящ поста се мястото за шеф на дирекция „Наказания“ към затворите.

Източници от финансовите среди казват, че през март се очаква доклад от ЕК, в който България ще бъде спомената като едно от слабите звена при обмитяването на наски цени на т.нар. китайското карго.

Заради този проблем Брюксел вече препоръча въвеждането на т.нар. справедливи цени, по да се смятат митата, за да няма дъмпинг. Мярката е вече в сила.

Притиснения в митниците имало и около проверката на прокуратурата за вноса на отпадъци от Италия и издадените разрешителни.

Коментирай:

Сподели и Харесай:


error: Content is protected !!