Прочистете белите си дробове против вируса за 15 минутиДихателните пътища, особено през студения сезон, са подложени на повишен натиск. Инфекциозни заболявания и настинки непрекъснато тестват тяхната издръжливост.

Прибавяме към това мръсния въздух, който жителите на големите градове дишат, както и здравословните проблеми, които пушачите доброволно си създават. И след като се разболеем, страдаме дълго време от кашлица, което ни кара да пробваме без особен успех различни хапчета и сиропи за кашлица.

В същото време други хора ползват народните методи за лечение, които не само са много ефективни, но и действат деликатно, без да излагат тялото на стрес.

В рецептата на Виктория морковите играят ключова роля. Оранжевият зеленчук се счита не само за източник на важни витамини и минерали, но и за мощен антиоксидант. Благодарение на морковите е възможно да се изчистят дихателните пътища, дори на тежки пушачи, които страдат от постоянна кашлица.

СЪСТАВКИ

  • 500 грама почистени моркови
    4 супени лъжици мед
    2 малки (за кафе) чаши чай от бял оман

ПОДГОТОВКА1. Почистените моркови се нарязват на кубчета, поливат се с вода, колкото да ги покрие, и се варят на слаб огън, докато се омекнат.
2. След това се пасират, докато станат на гладка каша. Към тях се прибавя меда и чая от бял оман.
3. Взимат се 4 супени лъжици от приготвения сироп на ден, и скоро дишането ще бъде по-лесно. Основното нещо е да не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар за възможни противопоказания.

Може да прибавяте и други билки, към морковено-медната смес, които също са полезни за белия дроб. Такива билки, според Виктория Мерет, са джинджифил, подбел, анасон и мащерка. Полезни за дихателната система са и живовляка, боровите пъпки и лопена. Важното е сместа да не се разводнява прекалено, като за целта ще е добре да се променя количеството моркови. Също така, според предпочитанията и състоянието на белите дробове, може да комбинирате билките. При кашлица, причинена от настинки и възпаления, добра работа вършат мащерката, боровите връхчета и лопена. Асматиците може да ползват белия оман, тъй като това е най-добрата билка за белите дробове.

Сиропът от моркови носи други ползи за организма

Честата и редовна употреба на лечебната смес намалява холестерола, подобрява храносмилането, предпазва сърцето и дори намалява вероятността от развитие на рак.

Поради високото съдържание на витамини билковата рецепта, която ви представихме днес, укрепва костите и зъбите, подобрява състоянието на кожата. В допълнение, морковът има положителен ефект върху зрението, затова категорично си струва да го включите във вашата есенно-зимна диета – под каквато и да е форма.

Нека Споделим тази статия за да я видят всички болни хора!

Коментирай:

Сподели и Харесай:


Leave a Reply

error: Content is protected !!