Убиеца проговори за пръв път след убийството на Милен Цветков, вижте как се оправдаСофийски градски съд разглежда в този час мярката на 22-годишния Кристиан Николов, който под въздействието на наркотици, причини смъртта на журналиста Милен Цветков след брутална катастрофа, навръх Великден. Обвиняемият не е в Съдебната палата, връзка с него е осигурена по Скайп.

Припомняме, в кръвта на младежа са открити 4 наркотика. Според експерти джипът се е движел с поне 140 км/ч. Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. “в”, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението – “задържане под стража”. Според прокуратурата има вероятност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. От своя страна защитата на Николов – адвокат Любомир Таков, поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата, тъй като смята, че няма събрани достатъчно доказателства за авторство на престъплението.“Не може да се счита, че е установена личността и че именно моят клиент е управлявал автомобила”, каза той. Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ. Адвокатът оспорва и авторството на деянието. Той смята, че няма събрани категорично доказателства, че именно Николов е управлявал автомобила. Защитата е категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление,  има чисто съдебно минало и трайни връзки в България.

Адвокатът поиска по-лека мярка – домашен арест и парична гаранция. Обвиняемият Николов заяви пред съда последни думи: ”Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление.” Той помоли да му бъде дадена възможност да продължи образованието си. Според експертизите, скоростта на автомобила е била изключително висока и несъобразена с подадения сигнал, обясни съдията.

Коментирай:

Сподели и Харесай:


Leave a Reply

error: Content is protected !!